live in slow lane

Saturday, February 6, 2010

Cagiva Mito SP525 arrived @ Malaysia




today saturday woke up very early 6.00am...
dduuuhhh nutin 2 do...so i roger my frens lengchai@camarul...
he said today we got a chance be 1st cagiva rider 2 see cagiva mito SP525 in person...
wow...!!!!

dah lame gwa menungggu saat2 kehadiran makhluk huduh nih...akhirnyer tibe 10 bijik kat damansara...


lets see da spec 1st ok?
maybe sum say "LC acik aku pon 135cc"
then i say "WTF...ko g mampos lar dgn LC ko...kalau main stended lawan stended bak datang"
hahahah....

WAIT A MINUTE!!!!!!!....spec korunk leh search sendiri lar kan?
layan pic dulu...(hanya muker terdedah itu adalah aku) muke lain2 di sensored takot dorang claim royalty hahahah....


menariks bukan?
















semua komponen bahagian depan dah direduce weightkan... panel tanduk plastik lampu plastik meter bracket plastik....rase 3-4 kilo dah save disitu tapi jangan risau plastik berkualiti beb...tangan italy nih
















sesetengah korunk musti cakap hidung babi le ikan keli lar... datang tgk depan2...mmg boleh fight dgn RS125 2006...huhuh














aku still rase cagiva mito is most fun bike 2 ride... kenape?tatau...hahahah












<>













-----------> panel meter xbyk beza...kalau rase RS125 punyer digital lagi berbaloi...dipersilakn beli rs125...cagiva mito sp525 untuk die hard fan jer...








<------ carb terbantu elektronik...mcam carb rs125 gak...2t dibancuh dgn bantuan elektronik?? aku pon xfaham sgt...tapi yang penting...kalau tangan gatal kelak korunk akan penin pale...menten stended insyAllah selamat...hihihi...










------------> gambaran lebih luas untuk tatap anda semua... secara basic sume lebih kurang jer...cume switch on/off enjin upside down...hahah ade orang kene tipu

















<---------
secara total...SP525 jaoh meninggalkan FE125...
rupe, technology, kelancaran enjin...
tapi 1 perkara yang aku pasti...aku lebih sayangkan moto aku yang full merah nih...hahaha....gogo mito!!!!!








pergh separuh hari dok belek moto sp525 nih....
enjin terbaik...senyap sangat2...pickup better daripada stended FE...
mungkin 139kg yang claim by cagiva xbetol...sajer jer 2 malas nak timbang hahaha...
depan total plastick...subframe ekor tube frame...byk buang berat dah 2...

last word dari aku...kalau korunk xreti jaga mito xminat pada mito jangan susahkan diri beli moto 125cc rege ER6n yakni hampir RM30k...perghhh!!!!
bagi pada mereka yang betol2 minat pada mito ok...ramai kat luar 2 jiwa kental...
hahaha 10 bijik jer ade ni taw!!!!!! cepat!!!!!! call momos booking....muhahahah...
till next post...me signing off...chalo hepi ride

1 comment:

  1. hello broo....cam ne nak cari geng2 died hard mito?

    ReplyDelete